Uw winkelwagen is leeg.

Dibond, wat is het?

Home » Dibond, wat is het?

Dibond is de perfecte combinatie van aluminium en een harde kunststof. Het is opgebouwd uit drie lagen. Twee dunne laagjes aluminium met daartussen de harde, zwarte kunststof (polyethylene).

Dibond wordt vaak geassocieerd met aluminium, maar het bestaat voor het grootste gedeelte uit kunststof.

Dibond is licht, stevig en duurzaam materiaal.

Dibond maakt afdrukken van digitale kunst met een prachtige kleurintensiteit mogelijk. Het blijft vormvast en grote formaten blijven vrij licht van gewicht. Hierdoor wordt Dibond wereldwijd door galeriehouders gebruikt en gewaardeerd.

Voor de toplaag (waarop wordt geprint), kunt u kiezen uit verschillende typen aluminiumplaten. Een geborstelde aluminiumplaat zorgt voor een ruw, levendig effect. We noemen dit -vanwege een vergelijkbaar effect als roestvrij staal (RVS)- de Dibond RVS-look.

Voor een natuurlijk en helder effect printen we op een witte aluminiumplaat. Het wit wordt niet geprint, het wit dat u ziet is dus de plaat. Dit geeft het gewenste effect. Wij printen op de matte zijde.

Verder zijn er toplagen in andere kleuren.

Het eindresultaat is geschikt voor binnen- én buitengebruik. Dankzij vormvastheid, duurzaamheid, weerbestendigheid en de mooie verschijningsvorm is Dibond flexibel inzetbaar. Binnen, bijvoorbeeld in uw woonkamer, blijven de digitale kunstwerken uiteraard het mooist.

Houd er wel rekening mee dat aluminium kwetsbaar is voor deuken en krassen.

Afwerking

Na het printen polijsten we de ruwe zijkanten glad. Wij sturen een ophangsysteem van metaal mee, waaraan u het digitale kunstwerk perfect kunt ophangen. Bij grotere formaten sturen we ook afstandhouders mee voor aan de onderkant. Door het ophangsysteem en de afstandhouders komt de plaat een paar millimeter van de muur te hangen.